Keputusan Temuduga SPP : Alhamdulillah !

Assalamualaikum dan salam aidilfitri buat semua

AB nak share berita gumbira buat semua calon-calon pegawai perkhidmatan pendidikan gred DG 41 atau nama ringkasnya 'GURU'. Dalam entri-entri yang lepas AB ada share 'PENGALAMAN TEMUDUGA PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN DG 41' melalui pengalaman temuduga AB sendiri. Nak baca, Klik link kat bawah ni ye. AB siap classifiedkan entri tu.

Pengalaman Temuduga Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah DG41 (SPP) 2016
GENERAL | DOKUMEN | PAKAIAN | SOALAN-SOALAN

Sekarang ni sibuk buat persiapan untuk lapor diri. AB kena buat medical checkup, jumpa pesuruhjaya sumpah dan lain-lain lagi. Insyallah nanti AB share ye kat sini. Boleh buat panduan untuk next batch pulak kan. 

Satu lagi, AB tak tahu lagi bila daftar diri dan dapat negeri mana. AB mohon Selangor dan Negeri Sembilan. Doakan la ye AB dapat antara 2 negeri 2. Tak jauh sangat dengan Johor. Sebenarnya kene marah jugak la, kenapa AB tak mohon Johor je. Sebabnya, AB ni duduk kat Muar dan semua family AB yang lain duduk di Tangkak melainkan kakak AB sorang di Selangor. Untuk makluman, Tangkak dan Johor merupakan daerah paling utara di dalam Negeri Johor. Dan sempadan dengan Melaka. So, AB takut kalau mintak Johor nanti kena daerah-daerah kat Johor Selatan (menghala ke JB). Itulah puncanya kenapa AB pilih Selangor dan Negeri Sembilan.

Panjang haaa berjela. Hehehehe. Ok, doakan yang terbaek yeeeeSila tinggalkan komen untuk AB balas semula kunjungan. Jangan lupa klik-klik sekali ye Piggybank AB tu

No comments:

Post a Comment