Cara Check Nombor Ahli KWSP & Perkeso

Biasanya kalau kita mohon kerja, ada satu bahagian dalam borang permohonan tu minta nombor KWSP dan PERKESO (SOCSO) kita. Meh AB nak bagitahu cara dapatkan nombor KWSP dan PERKESO tu.

Untuk KWSP , sila pergi sini >> i-Akaun KWSP

  1. Masukkan nombor kad pengenalan di bahagian 'ID Pengguna'
  2. Masukkan password anda
No KWSP dalam kotak biru tu. Ada 8 digit ye.

Untuk makluman, anda kena signup dulu di mana-mana pejabat KWSP untuk ada i-Akaun KWSP ni. Rujuk pada staff di kaunter pertanyaan, nanti dia akan guide anda. 

Banyak faedah kalau ada i-Akaun KWSP ni, anda boleh check penyata secara online, boleh download segala jenis borang pengeluaran dan macam-macam lagi.

Untuk PERKESO / SOCSO, semua nombor ahli telah ditukar kepada nombor kad pengenalan sendiri untuk memudahkan urusan. Sebarang pertanyaan sila call nombor ini >> +60 3-2687 2600.



Sila tinggalkan komen untuk AB balas semula kunjungan. Jangan lupa klik-klik sekali ye Piggybank AB tu

9 comments:

  1. Replies
    1. untuk dapatkan password, kena daftar dulu ikwsp ni dekat pejabat kwsp

      Delete
  2. Lawak lawak baik pergi terus kwsp dan tanya no ahli....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banggang kan?? Selalu org yg nak check online ni org yg urgent or jauh nak pergi.. Dah kalau nak check kwsp kena signup kt kwsp dulu baik terus g tanya kt sana je.. Alahhaiiii banggangnya sistem mcm nu..

      Delete
  3. Pakai on line x blh ke.sbb sya jaih d pendalaman

    ReplyDelete
  4. no ahli tu kena ada. Minta kat mana2 kaunter. Password buat sendiri. Lain kali tak perlu ke kaunter kalau sekadar nak tengok baki

    ReplyDelete
  5. Telefon nombor ini walau di mana anda berada. KWSP 03-8922 6000. Mudah2an masalah Puan dapat diselesaikan. In sya Allah.

    ReplyDelete
  6. Lagi sorang banggang. .Dah kalau kena pergi juga ke kwsp baik org tak payah tanya mcm mana nak check on9.org terus tanya kt kwsp je...

    ReplyDelete