Carousell : Tapak Terbaru untuk Perniagaan Online

Kalau kita sebut 'business online' je mesti semua orang fikir Facebook dan Instagram kan. Okayh, sekarang ni ada satu lagi tapak untuk peniaga online jual barang dan juga pembeli online membeli belah. Kat mana ? Kat Carousell.co

Sebenarnya AB pon baru tau sebab tadi dapat SMS dari pihak Carousell suruh try apps diorang sebab AB kan ade online business. AB dah install apss tu kat handphone and ok la kot tengok.

Ni kira profile la. Oleh kerana dia connect dengan FB, so segala maklumat pon dia amik dari FB.


Ni kalau korang bukak kat Play Store untuk Android. Dia akan keluar macam ni.
Klik Sini >> Carousell <<







Okeh yang berderet tiga ni merupakan 'Home Page' Carousell. Kira senang la korang nak survey barang. Dia dah bahagikan barang tu ikut department masing-masing. Tapi kadang-kadang ada gak barang yang sesat silap department. Tu sebab seller silap upload gambar kat department lain.

AB dah try upload gambar kat sini, Malangnya dia kata picture not able to load. Agak stress disitu ye. Orang baru eksaited nak try. Banyak kali pulak tu try. Haihhh.. Korang yang mana nak jual ke nak beli ke meh la try apps ni. AB tengok banyak jugak orang dah ada benda ni.


Jangan lupa join >> GiveAway by Gobokita : Aksara Biru <<


Sila tinggalkan komen untuk AB balas semula kunjungan. Jangan lupa klik-klik sekali ye Piggybank AB tu

4 comments:

  1. Wahh macam2 ada sekarang ni kan AB..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..tapi carousell ni memang menarik

      Delete
  2. AB best nye sharing ni.
    Ehh tapi nape x boleh nak upload gambar?
    Sekarang macamana, dah boleh ke?
    Terasa nak try jugak..

    ReplyDelete