Resipi ni AB ada terjumpa kat Facebook. Tapi AB tukar sikit. Tak ikut 100% resipi tu. Sorry tak dapat nak bagi link resipi tu, AB cari pon dah tak jumpa. Ok, meh nah tengok AB buat jagung cheese.
Bahan-bahan
- Jagung tin
- Cheese (tak kisah yang mana. AB guna yang keping. Murah sikit.
- Mentega / Planta
- Garam
- Gula
Caranya :
- Panaskan jagung and sedikit air jagung dalam tin tu. AB guna teknik double boiler.
- Bila dah panas, masukkan mentega / Planta. Tak payah banyak sangat.
- Masukkan cheese. AB letak 2 keping. Yang ni ikut tekak masing-masing.
- Garam sikitttt je sebab cheese dah masin. Kalau tak nak letak pon boleh.
- Agak-agak kalau nak manis sikit, letak gula.
- Gaul sebati.
- MAKAN !
Hehehehe..rasanya macam berlemak-lemak gitu. Memang menggalakkan pengumpulan lemak dalam badan. Hihihihi. Siapa yang minat cheese, boleh try ni. Ok, gambar kat bawah yeee
Garam, cheese and planta
Masukkan keju
Siap! Yang compartment kecil tu jagung susu. Yang compartment besar jagung keju.
Tekstur jagung keju
Tekstur jagung susu
Ni AB letak dalam satu sudu. Kiri jagung cheese, kanan jagung susu. Nampak sikit bezanya.
Jangan lupa click banner Mr Nuffie ka atas tu ye.
No comments:
Post a Comment